Ο καρπός είναι έτοιμος για μάζεμα, αφού ο παρατεταμένος καύσωνας έδωσε νωρίτερα το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα στις πιπεριές
Νωρίτερα του αναμενομένου… κοκκίνησαν οι πιπεριές στη Φλώρινα, κάτι που συνέβη λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
Η συγκομιδή της πιπεριάς γινόταν από τον Σεπτέμβριο και πήγαινε έως το τέλος του Οκτώβρη ή σε κάποιες περιπτώσεις έως τον Δεκέμβριο.
Όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο βραβευμένος παραγωγός κόκκινης πιπεριάς Άγγελος Ναουμίδης, «πρώτη φορά είδαμε τέτοιο καύσωνα και μπήκαμε στο χωράφι για να κόψουμε πιπεριά».
Σύμφωνα με τον ίδιο οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είχαν επίπτωση στο ίδιο το φυτό αφού είναι ποτιζόμενη καλλιέργεια, ούτε και στην ποιότητα, αφού είναι βιολογική. Βέβαια υπήρξαν κάποιες απώλειες καρπού, της τάξης του 10% με 15%.
Ωστόσο η νωρίτερη συγκομιδή ωθεί τους παραγωγούς να μπουν σε διαδικασία μεταποίηση πολύ νωρίτερα.